Szivacsos sütemény (kínai)
2008.11.10. 13:59
Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg szitált rizsliszt, 20 dkg cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál olvasztott vaj, 3 csepp gyümölcs sűrítmény (10 csepp szörp), 1 dkg élesztő.
Válasszuk szét a tojásfehérjéket és sárgákat. Verjük fel a sárgákat egy nagy tálban, adjuk hozzá a cukrot, a vizet, a vajat, az élesztőt, a gyümölcs sűrítményt és a lisztet. Dolgozzuk jól össze. Verjük fel a tojásfehérjét és keverjük a tésztába. Béleljünk ki zsírpapírral egy edényt, amelyet majd a gőzre teszünk. Nyomkodjuk úgy bele a tésztát, hogy ne maradjon közte levegő. Tegyük 20-25 percre gőzbe. Akkor jó a tészta, ha a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá. Fordítsuk ki a tésztát és vágjuk 5 cm élű kockákra. Hidegen és melegen is tálalható.
Rizsliszt helyett búzalisztet is használhatunk. Ne használjunk az előírtnál több cukrot. Vigyázzunk, hogy gőzöléskor ne érje víz a tésztát.
|