Édességek : Diós és datolyás meleg krém (kínai) |
Diós és datolyás meleg krém (kínai)
2008.11.10. 13:04
Hozzávalók: 20 dkg dióbél, 20 dkg kimagvazott datolya, 25 dkg kristálycukor, 5 evőkanál kukoricaliszt, 1,75 liter víz, olaj a sütéshez.
Áztassuk öt percig forró vízben a diót, és hámozzuk le a barna héját. Áztassuk be a datolyát is. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele pár percre a diót, szedjük ki szűrőkanállal, és szűrőpapíron szárítsuk le. Daráljuk finomra együtt a diót és a datolyát. 1,75 liter vizet forraljunk fel, tegyük bele a cukrot, a datolyát és a diót. Kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 5 evőkanál vízben keverjük el a lisztet, és folyamatosan keverve adjuk az edény tartalmához. Főzzük közepes sűrűségű krémmé.
|