Alma karamellben (kínai)
2008.11.10. 12:59
Hozzávalók: 4 savanyú alma, 10 dkg búzaliszt, 6 evőkanál kukoricakeményítő, 2 tojás, 20 dkg cukor, víz, 1 evőkanál szezámmag, 2 evőkanál szezámolaj, a sütéshez olaj
A megmosott, meghámozott, félbevágott alma magházát kivesszük, húsát cikkekre vágjuk. A búzalisztből, kukoricakeményítőből, kevés vízből, a két egész tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk. Belemártjuk az almadarabkákat, és bő, forró olajban kisütjük. Rácson lecsöpögtetjük. A cukrot 3 evőkanál vízzel állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk az olajat. Amikor a cukor karamellizálódni kezd, belekeverjük a szezámmagot és az almát. Vékonyan beolajozott tálra szedjük. Tálaláskor egy edénybe jeges vizet teszünk. Fogyasztáskor ebbe mártogatjuk a karamelles almát, így a cukorbevonat megkeményedik rajta.
|