Szezámmagos sült tészta (kínai)
2008.11.10. 12:58
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 tojás sárgája, 2 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál szezámmag, 1 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 dl tejföl
Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tojássárgákkal, a tejföllel, a szezámolajjal, a szezámmaggal, a porcukorral, csipet sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, és húsz percig pihentetjük. Ezután 2 mm vastagra kinyújtjuk, és 7-8 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat közepükön bevágjuk, és a nyíláson áthúzzuk a tésztacsík egyik végét. Bő olajban kisütjük. Vegyes gyümölccsel körítve tálaljuk.
|