Shao Shing-ben fürdetett sertéscomb (kínai)
2008.11.10. 12:52
Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg sertéscomb, 1 evőkanál kukoricaliszt, 4 evőkanál olaj, 2,5 cm finomra vágott friss gyömbérgyökér, 3 szál újhagyma, 1 db kimagozott és kockára vágott zöldpaprika. A páchoz: 1 evőkanál piros ecet (gyümölcs- vagy borecet), 1 evőkanál világos szójaszósz, 1 evőkanál rizsbor vagy száraz cherry, 1 evőkanál fekete szójababpüré, 1 kiskanál frissen őrölt feketebors, 1 kiskanál só, 1 kiskanál Shao Shing bor vagy száraz cherry.
A mártáshoz: 1 kiskanál kukoricaliszt, 4 evőkanál száraz fehérbor, 120 ml csirkelé, 1 kiskanál sötét szójaszósz, 7 kiskanál cukor, 1/2 kiskanál só.
A pác alapanyagait összekeverjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst és 10-15 percig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük, és megforgatjuk a kukoricalisztben. A páclét kiöntjük. Az olaj felét nagyon forróra hevítjük. Beletesszük a húst, kisebbre vesszük a lángot, és 4-6 percig dobva-rázva világosbarnára sütjük. Kivesszük a húst és félretesszük. A wokból kiöntjük az elhasznált olajat. Az olaj másik felén dobva-rázva 3-5 percig sütjük a hagymákat, a gyömbért és a zöldpaprikákat. Visszatesszük a sertéshúst és a zöldségekkel együtt még 2-3 percig sütjük, majd kivesszük a tálalóedénybe. A mártáshoz valókból a kukoricalisztet elkeverjük 2 evőkanál vízzel. A többi mártáshoz valót a wokban fölforraljuk, és hozzáadjuk a vízzel eldolgozott kukoricalisztet. Lassú tűzön 1-2 percig kevergetjük, amíg mártássá nem sűrűsödik. Ráöntjük a húsra és tálaljuk.
|