Mélysütött sertéscomb (kínai)
2008.11.10. 12:51
Hozzávalók 4 személyre: 18 dkg sertéscomb, olaj a mélysütéshez, 1/4 kiskanál só, 1/4 kiskanál frissen őrölt feketebors, 1/4 kis¬kanál cukor, l kiskanál rizsbor vagy száraz cherry, néhány csepp szezámolaj, 1 kiskanál kukoricaliszt, 1 evőkanál vízzel elkeverve, 1,5 dl édes kukorica vagy főtt/konzerv csemegekukorica összetörve/, 1 db jól felvert tojás, 4 szál karikára vágott újhagyma. A páchoz: csipetnyi só, 2 kiskanál sötét szójaszósz, 1/4 kiskanál cukor, 1 kis¬kanál rizsbor, 1 evőkanál víz, 1 csík megtisztított és kockára vágott gyömbérgyö¬kér, 1 gerezd megtisztított és finomra vágott fokhagyma, 2,5 dl hús-alaplé (húsleveskockából is lehet)
Összekeverjük a páchoz valókat. Hozzáadjuk a sertéshúst és 15 percig állni hagyjuk. A húst lecsöpögtetjük és a páclét kiöntjük. A wokban a mélysütéshez fölforrósítjuk az olajat. A sertéshúst világosbarnára sütjük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. Az olajat később még felhasználhatjuk. A wokban újból fölforrósítunk 1 evőkanál olajat, beletesszük a fokhagymát, a gyömbért és a húst. Dobva-rázva 3 percig sütjük. Beleöntjük az alaplét és lassú tűzön 3 percig főzzük. Hozzáadjuk az ízesítőszereket és újabb 2-3 percig főzzük. Beletesszük a vízzel eldolgozott kukoricalisztet és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a szósz besűrűsödik. A fölvert tojást elkeverjük a kukoricával, ráöntjük a húsra és 2-3 percig sütjük. Tálalás előtt apróra vágott hagymát szórunk a tetejére. Főtt rizst vagy főtt rizstésztát kínálunk hozzá.
|