Cso-pengi édes-savanyú sertéshús (kínai)
2008.11.10. 12:50
Hozzávalók 4 személyre: A bundához: 3 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál olaj, 35 dkg sovány sertéshús 2,5 cm-es kockákra vágva.
A páchoz: 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, 2 evőkanál világos szójaszóz, 1 kiskanál sötét szójaszósz, l evőkanál főzött olaj, 1 evőkanál víz, kukoricaliszt, olaj a mélysütéshez, 2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagyma, 1 nagy fej megtisztított vöröshagyma 1 cm-es szeletekre vágva, 1 sárgarépa 0,3 x 2,5 x 0,5 cm-es darabokra vágva, csipetnyi só, 2 kiskanál olaj.
Az édes-savanyú mártáshoz: 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál paradicsompüré 250 ml csirkelé vagy víz, 4 evőkanál piros vagy fehér ecet, l kiskanál világos szójaszósz, néhány szelet megtisztított friss gyömbérgyökér, 1 evőkanál kukoricaliszt vagy nyílgyökérliszt, néhány csepp piros ételszínező
Összekeverjük a bunda alapanyagait, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jó sűrű legyen. A sertéshúst még darabolás előtt megmossuk és lecsöpögtetjük. Összekeverjük a pác alapanyagaival, és 15-20 percig pácoljuk. A húst lecsöpögtetjük, a pácot kiöntjük. A húskockákat kukoricalisztben megforgatjuk. A wokban a mélysütéshez olajat melegítünk. A húskockákat, belemártjuk a bunda tésztájába, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Egyszerre csak néhányat teszünk a wokba. Jól lecsöpögtetjük, és sütőben gyenge lángon melegen tartjuk. Ismét fölmelegítjük a wokot és beleöntünk 2 kiskanál olajat. 2-3 percig dobva-rázva sütjük a fokhagymát, a vöröshagymát és a sárgarépát. Megszórjuk sóval és még egy percig sütjük. Összekeverjük az édes-savanyú mártás alapanyagait, és beleöntjük a wokba. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ráöntjük a megsült húskockákra, és azonnal tálaljuk.
|