Mandulás csibegombócok (kínai)
2008.11.10. 12:47
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemell, 5 dkg mandula, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, só – mártáshoz; 3 dl csirkehúsleves (lehet kockából), 1 citrom leve, 1 tojás, só.
A csirkemellet kicsontozzuk, megdaráljuk vagy nagyon finom kockákra vagdaljuk. Összedolgozzuk a meghámozott és megdarált mandulával, a zsemlemorzsával és a tojással. Sóval ízesítjük. Vizes kézzel, egy-egy kávéskanálnyi masszából, nagyon apró gombócokat készítünk. A mártás elkészítése; 3 evőkanál citromlevet elkeverünk a villával felvert tojással. A maradék citromlevet a húslevessel a Wokban felforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és lefedve 8-10 percig közepes tűzön főzzük, félidőben megforgatjuk. Habszedőkanállal kiszedjük a gombócokat, mély tálba tesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt mártást takaréklángon 3 percig forraljuk. A tojásos citromlevet összekeverjük 3-4 evőkanál, mártás lével, majd állandóan forgatva beleöntjük a mártásba, 4-6 perc alatt sűrűre fő. A mártással beborítjuk a húsgombócokat, és melegen tálaljuk.
|