Vörösre főtt sertéshús répával (kínai)
2008.11.10. 12:46
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sovány sertéshús, 2 zöldhagyma, 25 dkg sárgarépa, 1 kisebb gyömbérgyökér, 6 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál cherry, 1 kávéskanál cukor.
A vörösre főzés megint csak jellegzetes kínai főzési módszer. A lényege, hogy szójában és cherryben, gyakran csillagánizs hozzáadásával, nagyon lassú tűzön kell főzni a húst (épen ezért nem árt, ha a serpenyő vagy a lábos és a tűz közé egy sütőlapot is teszünk).
A sertéshúst ötcentis csíkokra vágjuk. A zöldhagymát ujjnyi darabokra, a répát szeletekre vagdaljuk. A gyömbért megreszeljük. A húst megforgatjuk a sóban és két evőkanál szójában.
A húst edénybe tesszük, ráöntünk fél pohár vizet, és két evőkanál cherryt. Fölforraljuk, beletesszük a gyömbért és a zöldhagymát. A sütőlapot az edény alá tesszük. A húst egy órán át pároljuk, időnként megforgatva. Ekkor újabb fél pohár vizet öntünk rá, beletesszük a cherry és a szója maradékát meg a cukrot. Újabb óráig főzzük.
|