Sertéslapocka zöldbabbal és mandulával (kínai)
2008.11.10. 12:42
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg lapocka, 50 dkg zöldbab, 6 dkg mandula, 1 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál erőleves (lehet kockából is), 1 kávéskanál cukor, 2 evőkanál mogyoróolaj, 2 újhagyma szeletelve, 1 kör alakú ananászszelet kockákra vágva, őrölt bors.
Vágjuk 3 cm élű kockákra a húst, főzzük meg a babot egészben. Keverjük össze a húslevest, a szójamártást és a cukrot. Pirítsuk meg a húst forró olajban állandóan keverve, majd adjuk hozzá a mandulát és a hagymát. 3-4 percig pirítsuk együtt. Öntsük le az olajat. Keverjük össze az összes anyagot és főzzük további 2 percig. Forrón tálaljuk.
|