Rázva-sütött sertés zöldpaprikával (kínai)
2008.11.10. 12:41
Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg sertésfelsál, 2 hegyes-erős zöldpaprika, 2 piros paradicsompaprika, 1 zöldhagyma, 1 kisebb gyömbérgyökér, maréknyi bambuszrügy (ez esetleges, nem feltétlenül kell), 2 evőkanál sherry, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál kristálycukor, só, őrölt bors, 4 ananászkarika, salátalevél.
A salátalevelet megmossuk, a sertéshúst csíkokra a zöldhagymát ujjnyi darabokra, a paprikát szeletekre vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A sherryt, kukoricalisztet, sót, borsot összekeverjük, félórára beletesszük a csíkokra vágott húst. A szójamártást összekeverjük a cukorral. Három kanál olajban megsütjük a hagymát és a gyömbért (természetesen dobva-rázva sütjük), hozzáadjuk a húst. Amikor megpirult, újabb három kanál olajat öntünk rá, megsózzuk, majd kivesszük a húst. Az olajban megpároljuk a zöldpaprikát, paradicsompaprikát, bambuszrügyet. Visszatesszük a húst is, összesütjük, ráöntjük a cukrozott szójamártást. Salátalevélen, ananászkarikákkal díszítve tálaljuk.
|