Rázva-sütött sertés mandulával (kínai)
2008.11.10. 12:40
Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg sertésrózsa, 2 hegyes-erős paprika, 5 dkg mandula, maréknyi bambuszrügy (helyette káposzta is jó), 10 dkg gyömbérgyökér, 2 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál sherry, fél evőkanál cukor, 2 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál víz, só, őrölt bors.
A késsel meglapogatjuk a húst, kockára vágjuk. Egy evőkanál kukoricaliszttel, két evőkanál sherryvel, sóval, borssal páclét csinálunk, a húst ebben marináljuk fél órán át. A mandulát forró vízben négy percig főzzük. A vizet hagyjuk kihűlni, ekkor a mandula héját könnyen lehúzhatjuk. A gyömbért lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk. Négy kanál olajban sárgásra pörköljük a mandulát, kivesszük, tányérba tesszük. Az olajban megsütjük a bambuszrügyet, ezt is kivesszük, a mandula mellé rakjuk. Ezt követően ugyanabban az olajban a húst is megsütjük, szintén a tányérra rakjuk. Ekkor kerül az olajba az erős paprika és a gyömbér. Csak addig sütjük, míg érezni nem kezdjük illatukat, ekkor hozzáadjuk a mandulát, bambuszrügyet, húst is. A két evőkanál szóját összekeverjük a cukorral, ecettel, vízzel, a maradék egy evőkanál sherryvel és kukoricaliszttel. Ezt a keveréket ráöntjük a húsra, kissé hagyjuk besűrűsödni.
|