Oroszlánfejes fazék (kínai)
2008.11.10. 12:39
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg finomra darált sertéshús, 4 zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 gyömbérgyökér, 1 evőkanál kukoricaliszt, 4 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál cherry, édes bor vagy tiszta szesz, 3 dl marhahús-erőleves (lehet kockából is), 1 kínai kel vagy kelkáposzta, olaj, só.
A fokhagymát összevágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát felaprítjuk. A sertéshúsba belekeverjük a sót, fokhagymát, gyömbért, egy evőkanál szójamártást és egy evőkanál cherryt, valamint a zöldhagyma negyedét. Végül hozzáadjuk a kukoricalisztet, összekeverjük az egészet, és galambtojásnyi gombócokat formázunk, vizes kézzel. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, föltesszük sós vízben főni. Az olajat megforrósítjuk, kisütjük az oroszlánfejnek becézett húsgombócokat, majd szalvétára tesszük őket, hogy a lecsöpögő zsír ne ivódjon beléjük. Ezután az oroszlánfejek fazékba kerülnek, ráöntjük a maradék szóját, cherryt, beleszórjuk a zöldhagymát, és felöntjük az erőlevessel. Tizenöt-húsz percig pároljuk.
A közben megfőtt kellevelekkel kibélelünk egy tálat, ráöntjük az oroszlánfejeket a kissé besűrűsödött lével együtt.
|