Kínai grillpecsenye (kínai)
2008.11.10. 12:37
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertésfelsál, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál Hoiszin-mártás, 3 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál cherry, ételízesítő, só, 1 evőkanál ötízű por, frissen őrölt bors.
A húst két centiméter széles, ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, ötízű porral, és legalább két órát állni hagyjuk. Az olajat összekeverjük a szójával, Hoiszin-mártással, cherryvel, mézzel és az ételízesítővel. Egy serpenyőben forrásig hevítjük, beleforgatjuk a húscsíkokat, hogy barnás, fényes köpenyt kapjanak. Ezután grillsütőben, középmeleg kemencében vagy faszénparázson negyed órán át sütjük a húst. Ekkor újra megforgatjuk a mártásban, és további tíz percig sütjük.
|