Kantoni sertéssült (kínai)
2008.11.10. 12:36
Hozzávalók 4 személyre: 64 dkg sertésszűzpecsenye; A pácoláshoz: 1,5 evőkanál szójamártás, 1,5 evőkanál szójasajt, 1,5 evőkanál konyak, 1 evőkanál hoi-sin mártás, fél kávéskanál só, 1,5 kávéskanál cukor vagy méz, 1 evőkanál olaj.
Tegyük a húst jénai tálra. Egy nagy tálban keverjük össze a páclé anyagait. Öntsük a húsra, hogy mindenütt érje. Hagyjuk benne állni két óráig, közben 20 percenként forgassuk meg. Hevítsük fel a sütőt. Tegyük a rácsot magas állásba, helyezzük rá a húst a páclével együtt és erős tűzön süssük egy óra hosszat. Gyakran forgassuk meg. Ha kivettük a sütőből, szeleteljük fél cm vastag szeletekre. Melegen és hidegen is tálalhatjuk. A magas sütési hőfok lehetővé teszi, hogy a páclé, behatolva a hús rostjai közé, a ropogós külső réteg ellenére a hús belsejét lággyá és levesessé teszi. E sütési módot nevezik kínaiul cha shaónak.
|