Göngyölt disznóhús tapadós rizzsel (kínai)
2008.11.10. 12:27
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertésdagadó, 20 dkg főtt tapadós rizs, 20 dkg édes babpaszta, 15 szem cseresznye, 1 evőkanál zsír, olaj, fél l erjesztett rizslé (vagy rizsbor), 10 dkg cukor, 2 evőkanál kukoricaliszt.
Tegyük a disznóhúst forrásban lévő vízbe, és főzzük meg. Vegyük ki a vízből, szárítsuk meg, és dörzsöljük be az erjesztett rizslével. Ezután tegyük jól átforrósított olajba, és süssük aranybarnára. Ha kész vágjuk körülbelül 16 cm hosszú csíkokra. Keverjük össze alaposan a rizst a cukorral, és a zsírral. Tegyünk a keverékből minden csík disznóhúsra egyenletesen. Tekercseljük fel a húscsíkokat. A roládok egyik végére tegyünk egy-egy fél cseresznyét. Tegyük szimmetrikusan egy edénybe a roládokat úgy, hogy a babpaszta, legyen legalul, és rajta a tekercsek. Gőzöljük így amíg porhanyóssá nem válik. Tegyük az egészet egy kerek tálra. Szervírozás előtt tegyünk 50g tiszta vizet egy edénybe, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd forraljuk fel. Keverjük el egyenletesen a kukoricaliszttel, és öntsük rá a hústekercsekre.
|