Fűszeres sertéshús (kínai)
2008.11.10. 12:26
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sovány sertéshús, 4 csiperkegomba, 6 gesztenye, 2 újhagyma, 1 tojás, 6 dkg kukoricaliszt, 1 evőkanál földimogyoró-olaj, 1 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál hoi-sin mártás, fél kávéskanál chilipaprika, 3 dkg cérnametélt, olaj a sütéshez.
Szeleteljük fel a húst és a gombát vékony szeletekre. Verjük fel a tojást, és keverjük el a lisztben. Forgassuk bele a húst. Ezután süssük ki olajban a húst. Forrósítsuk meg a mogyoró olajat. Tegyük bele a gombát, a gesztenyét, az apróra vágott újhagymát, a szójamártást, a chilipaprikát és a sült húst. Öt percig pároljuk kevergetve. Forró olajban süssük ki a tésztát (körülbelül 15 másodpercig). Előmelegített tányéron tálaljuk.
|