Fényezett sertéssült (kínai)
2008.11.10. 12:25
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lapocka (vágassuk a hentessel 4 egyforma darabra), 2 evőkanál szójamártás, 4 evőkanál igen száraz fehérbor, 2 evőkanál szezámolaj, 1 kávéskanál só, 1 db gyömbér, 2 evőkanál folyékony méz, 5 dkg cukor, 2 gerezd fokhagyma.
Keverjük össze egy tálban az összetört fokhagymát, a szójamártást, a bort, a szezámolajat, a sót, a lereszelt gyömbért, a mézet és a cukrot. Mártsuk a húsdarabokat a tálba, forgassuk meg a húsokat a lében, tegyük hűtőszekrénybe 6 órára. Közben 2-3 óránként forgassuk meg a húst a páclében. Hevítsük fel a sütőt. Helyezzük sütőedénybe a húst, süssük 40 percig. Időnként öntözzük meg a páclével. Vágjuk kicsiny szeletekre a húst. Forrón, vagy teljesen lehűtve tálaljuk. Ha van faszenes grillsütőnk, készítsük el e fogást azon.
|