Zöldséges marhahús (kínai)
2008.11.10. 12:24
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg bélszín vagy hátszín, 1 csésze marhahús-erőleves (lehet kockából is), 1 evőkanál kukoricaliszt, 30 dkg kínai kel, 2 újhagyma, 10 dkg bambuszrügy, 1 édes húsos paprika, 5 dkg illatos gomba, 2 dkg fekete gomba, 1 vaskos zellerszál, 10 dkg szójacsíra, 5 dkg liliomvirág (elhagyható), 2 kis gyömbérgumó (vagy egy csapott evőkanál őrölt gyömbér). A pácléhez: 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet bors, 1 csipet só, 2 evőkanál szójamártás, fél kávéskanál méz.
Áztassuk be a gombákat és a liliomvirágot fél órára langyos vízbe, majd csöpögtessük le. Vágjuk a húst, a gyömbért, a feketegombát és a hagymát keskeny csíkokra, a bambuszrügyeket szeletekre, a paprikát és az illatos gombát kicsi kockákra. Törjük össze a fokhagymát is. Vágjuk a zellerszárat 2 cm-es darabokra. Keverjük össze a páclé anyagait, és áztassuk benne fél óráig a húst. Keverjük el az erőlevesben a kukoricalisztet. Erős tűzön forrósítsunk egy serpenyőben olajat. Pirítsuk meg a zöldségeket csökkentett tűzön, majd vegyük ki és tartsuk melegen. Rakjuk a húst a serpenyőbe, kevergessük három percig, majd erős tűzön süssük tovább a zöldségekkel együtt, közben adjuk hozzá lassan a kukoricaliszttel elkevert erőlevest. Forrón tálaljuk.
|