Tojásos marhahús (kínai)
2008.11.10. 12:23
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg színhús (bélszín vagy hátszín), 1 csipetnyi őrölt gyömbér, 1 evőkanál száraz fehérbor, 1 kávéskanál cukor, 2 kávéskanál szójamártás, 1 evőkanál kukoricaliszt, 5 evőkanál olaj, 4 tojás, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál frissen darált bors, 2 újhagyma, olaj a sütéshez.
Vágjuk a húst keskeny csíkokra. Keverjük össze egy tálban a gyömbért, a bort, a cukrot, a szójamártást, a lisztet és egy evőkanál olajat. Forgassuk bele a húst, és hagyjuk állni 20 percig. Közben üssük a tojásokat egy tálba, adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, sót és borsot. Verjük fel. Vágjuk össze az újhagymát a zöldjével együtt fél cm-es darabokra.
Hevjtsük fel a sütőolajat. Csöpögtessük le a húst, tegyük a forró olajba, süssük 2-3 percig. Itatóspapíron itessuk le róla az olajat. A maradék olajat hevítsük fel, tegyük bele a húst, a hagymát és a felvert tojást. Süssük 3-4 percig. Forrón tálaljuk.
|