Párolt rizslisztes marhahús (kínai)
2008.11.10. 12:22
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhacomb, 70 dkg burgonya, 10 dkg zsír, fél dl rizspálinka, 5 dkg borsos babpaszta, 3 dkg édes paszta, 1 evőkanál szójaszósz, só, cukor, ötízű por, őrölt bors, szárított gyömbérpor, 5 dkg vagdalt mogyoróhagyma, 2 evőkanál kukoricaliszt, 1 dl erőleves, 2 evőkanál rizsliszt, fél dl szezámolaj, cayenne olaj.
A burgonyát meghámozzuk, és megtisztítjuk, kockára vágjuk, és egy tányérra rakjuk. Keverjük össze a sóval, egy kis babpasztával, édes pasztával, ötízű porral, szárított gyömbérporral, a mogyoróhagymával és a rizsliszttel, majd tegyük fel gőzölni.
Tegyük a felszeletelt marhahúst egy tálba. Adjuk hozzá a rizspálinkát, a borsos babpasztát, az édes pasztát, a cukrot, az ötízű port, a szárított gyömbérport, a mogyoróhagymát, a borsot, az erőlevest, kukoricalisztet, és a rizslisztet, majd keverjük el alaposan. Ezután adjuk hozzá a zsírt és a cayenne olajat, majd keverjük el ismét. Öntsük a fűszerekkel alaposan összekevert marhahúst a burgonyára. Erős lángon gőzöljük, amíg kész nem lesz. Tálaláskor szórjunk vagdalt mogyoróhagymát a tetejére, és locsoljuk meg forró szezámolajjal.
|