Marhahús kínai kellel, különlegesen (kínai)
2008.11.10. 12:20
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sovány marhahús, 17,5 dkg rizsliszt, 25 dkg kínai kel, 1 evőkanál fehérbor, 4 evőkanál szójamártás, fél kávéskanál só, kevés gyömbér, 7 kávéskanál cukor, fél kávéskanál chilipaprika, 2,5 dl zöldséges erőleves (vagy víz), 3 újhagyma.
Reszeljük meg a gyömbért. Vágjuk a húst keskeny csíkokra. Keverjük össze a bort, a szójamártást, a sót, a gyömbért, a cukrot és a chilipaprikát. Ebben a mártásban tartsuk a húst fél óráig. Eközben mossuk meg a kelt, vágjuk ki a kemény részeit és daraboljuk össze. Rakjuk a kelleveleket gőzölőedénybe. A lisztet oldjuk fel a levesben, keverjük a húshoz, majd az egészet terítsük a kelre. Kb. 50 percig gőzöljük, amíg a hús meg nem puhul. Tálaljuk ki az ételt és hintsük meg az apróra vágott újhagymával.
|