Csípős borsos steak (kínai)
2008.11.10. 12:19
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bélszín, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 4 evőkanál szójamártás, 4 evőkanál sherry, 2 evőkanál cukor, fél kávéskanál só, 1 evőkanál hol sin-mártás, 1 evőkanál frissen darált bors, 1 késhegynyi chilipaprika, 5 evőkanál olaj.
Vágjuk rostirányban 5 X 3 X 3 cm-es szeletkékre a húst. Keverjük össze a szójamártást, a sherryt, a cukrot, a sót, a hoi sin- mártást, a gyömbért, a borsot és a paprikát. Pácoljuk ebben a lében 1 óra hosszat a húst. Ekkor adjunk a páchoz 1,5 evőkanál olajat és pácoljuk még fél órán át. Jókora serpenyőben hevítsük fel a megmaradt olajat, tegyük bele a húst és a páclét. Közepes hőfokon, állandó kevergetéssel főzzük 9-10 percig. Emeljük ki a húst és vágódeszkán szeleteljük egészen keskeny (0,5 cm-es) csíkokra. Tálalóedényen úgy rendezzük el a hús szeletkéket, mint a halat szokás, és a megmaradt mártással öntözzük meg. Forrón tálaljuk.
|