Édes-savanyú pecsenye (kínai)
2008.11.10. 12:15
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg vesepecsenye, -a pácléhez; 1 dl paradicsomlé, 1 dl vörös 5%-os borecet, 4 dkg kristálycukor, 8 dkg méz, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál Worcester-szósz, 1 evőkanál francia (csípős) mustár, 1 gerezd fokhagyma, frissen őrölt bors, csipetnyi finomított só.
A húsról minden hártyát levágunk. A pácléhez a paradicsomlevet az ecettel, a cukorral, a mézzel, a szója-, és a Worcester-szósszal, a mustárral, a zúzott fokhagymával és az őrölt borssal alaposan összekeverjük. A páclevet a húsra öntjük, jól beleforgatjuk, és 12 órát a hűtőszekrényben érleljük, közben meg-megforgatjuk. A húst a páclétől lecsepegtetjük, de a páclevet megőrizzük. Forró Wokba fektetve mindkét felén 6-8 percig sütjük (ha közepesen átsültet akarunk), közben a páclével kenegetjük. Deszkára áttéve 5 percig pihentetjük, majd átlósan vékony szeletekre vágjuk. Úgy ellenőrizhetjük, hogy a hús megsült-e, ha a villa hátával megnyomjuk. Ha még nyers, akkor lágy, ha közepesen sült, akkor rugalmas, a jól átsült akkor kemény.
|