Sült Garnélarák Főnixalakban (kínai)
2008.11.10. 12:14
Hozzávalók 4 személyre: 8 db garnélarák, 12 tojásfehérje, só, ötízű por, fél dl rizsbor, 1 teáskanál szezámolaj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál száraz kukoricaliszt, 5 dkg felaprított gyömbér és snidling, 50 dkg zsemlemorzsa (ebből kb. 10 dkg lesz hasznosítva), olaj.
Vágjuk le a rák fejét, hámozzuk le a páncélját, de hagyjuk meg a farkát. A hátsó felétől vágjuk ketté. Vágjuk le a többi függeléket is a farok kivételével. Egy edényben alaposan keverjük össze a gyömbért, a snidlinget, a rizsbort, a sót, az ötízű port, és a szezámolajat. Szórjuk meg a keverékkel a rákokat, majd hagyjuk állni két percig. Szórjunk lisztet a rákokra.
Verjük habosra a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a maradék lisztet, és a kukoricalisztet, majd keverjük össze alaposan, hogy egy krémes masszát kapjunk. A farkánál megfogva kenjük be a rákokat a tojásfehérje-krémmel, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában. Melegítsük meg az olajat egy edényben, és süssük a rákokat aranybarnára. Worchester szósszal, sóval és borssal tálaljuk.
|