Frisshagymás-grillezett bárány lábszárszeletek
2008.11.08. 12:18
1,2 kg alsó báránylábszár csöves csonttal 3 cm-es szeletekre vágva, 6 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál majoránna, 1/2 teáskanál feketebors, 6 csepp Tabasco, 2 teáskanál só, 1 csomó tavaszi hagyma zöldjével.
A bárányhúst lehetőleg előző nap, de legalább egy órával a grillezés előtt egy marinádba helyezzük. Ehhez olívaolajat citromlével, majoránnával, borssal és Tabascoval verünk fel és erősen bedörzsöljük vele a lábszárszeleteket. A szeleteket szorosan egymásra pakoljuk, alufóliába tekerjük és hideg helyen érleljük. A grillezés előtt kicsomagoljuk, leszárítjuk és a bezsírozott rostra fektetjük. Mintegy 12 percig grillezzük, miközben többször megfordítjuk és a marináddal fogatáskor ismét ecseteljük. Csak a végén sózzuk. Előtte időben megtisztítjuk a friss újhagymát és finom karikákra vágjuk. A tálalásnál a húsra szórjuk. Grillensült, burgonyaszeletekkel kínálhatjuk.
|