Sonka-köntösbe csomagolt
2008.11.08. 12:14
Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 4 evőkanál, 1 teáskanál rozmaring, só, őrölt paprika, 8 szelet sonka, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 szál zeller, 3 sárgarépa, 2 kis cukkíni, 1 evőkanál paradicsompüré, 1/8 l száraz fehérbor, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál összevágott petrezselyem
A húst forró olajban ropogósra sütjük. Rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk. Összevágjuk a hagymákat, majd a répát, a cukkínit és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a boros paradicsompürét, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét melegen tartjuk egy tányéron, a zöldségekhez pedig hozzákeverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük és rögtön tálaljuk.
|