Rakott sajtos csirkemell
2008.11.08. 12:13
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemell, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt köménymag, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál vaj.
A megtisztított csirkét feldaraboljuk, megmossuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A húsokat beleforgatjuk, és egy kivajazott tepsibe egymás mellé rakjuk. A megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott hagymát, megszórjuk reszelt sajttal, majd olajjal elkevert tejföllel leöntjük. A tepsit alufóliával letakarjuk, előmelegített 180şC fokos sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Utána levesszük a fóliát, hogy a teteje is megpiruljon. Vegyes zöldségkörettel körettel, vagy krumplipürével tálaljuk.
|