Csirkeflekken „János bátyám kedvére”
2008.11.08. 12:11
Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkecomb (80 dkg), 15 dkg vaj, 2 dl narancslé, 1 dl méz, 1 citrom, 0,5 dkg őrölt mustármag, 1 csomó zöldpetrezselyem, gondolatnyi só
Egy kis lábos, felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a narancslevet, mézet, sót, őrölt mustármagot, és két-három percig megpároljuk közepes tűzön (redukciót készítünk). A csirkecombokat, tepsibe helyezzük és ráöntjük a kihűlt redukciót, mellyel két-három órát a hűtőben állni hagyjuk. Vendégváráshoz is kitűnő étel, mivel előző nap előkészíthetjük. A pácolt csirkecombokat, flekken sütőben 40-45 percig sütjük, közben a páclével gyakran öntözzük. A mindkét oldalán megsült csirkecombokat flekkentálakra helyezzük. Köretnek, ecetes szilvabefőttet adhatunk.
|