Vegyes halból készült halászlé (al dunai)
2008.11.08. 12:07
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg vegyes hal, 15 dkg hagyma, 3 dkg paprika, 2,5 dkg só, 5 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 5 dkg burgonya, 4 adag kockatészta, 2-3 cseresznyepaprika
A megtisztított halat darabokra vágjuk és egy lábasba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával együtt a halra dobjuk. 3 liter vízzel felöntjük, beletesszük a cseresznyepaprikát. Erős tűzön 40 percig forraljuk. A halat kiszedjük, a levét leszűrjük és kockatésztát főzünk ki benne. Erre tálaljuk a levet és a főtt halat.
|