Almás csirkeleves
2008.11.08. 11:57
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve; 1 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), l mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi őrölt fehérbors, ízlés szerint só, csipetnyi, cukor
A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. (A májat félretesszük, azt csak a főzés befejezése előtt fogjuk a levesbe tenni.) Fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat kissé megpirítjuk rajta. Ezután ráöntünk bő egyliternyi vizet és meg¬sózzuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és az őrölt fehérborsot, majd befedjük, és puhára főzzük. Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony szeletekre vágjuk: Azonnal beletesszük a levesbe. A citromlével kellően pikánsra ízesítjük, majd csipetnyi cukorral fűszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. Végül a tárkonyt is belekeverjük, és kevergetve ismét felforraljuk.
|