Újhagymás-kecskesajtos muffin
2008.11.08. 11:55
Hozzávalók: 1 csésze tej, 10 dkg puha kecskesajt, 1 ˝ csésze liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 ˝ teáskanál cukor, ˝ teáskanál só, 6 evőkanál vaj, 1 nagy tojás, 1 csomag újhagyma
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy tálban összekeverjük a kecskesajtot 2 evőkanálnyi tejjel. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a sót. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a maradék tejjel, majd hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd belekeverjük a vajas masszát is. A tészta felét a formákba kanalazzuk, majd mindegyikre kb. fél evőkanálnyit teszünk a sajtos keverékből, végül rákanalazzuk a maradék tésztát. Kb. 20 percig sütjük.
|