Nápolyias muffin
2008.11.08. 11:49
Hozzávalók: 12,5 dkg mozarella sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom, 2 tojás, 0,75 dl olaj, 1,25 dl író vagy kefír
A muffinformákat kivajazzuk, a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
A mozarellát és a paradicsomot kockára vágjuk, és egy tálban összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a bazsalikommal és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat az íróval és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
|