Juhsajtos-olajbogyós muffin
2008.11.08. 11:44
Hozzávalók: 15 dkg kockákra vágott juhsajt, 10-15 db fekete olajbogyó (apróra feldarabolva), 25 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 2 tojás, 0,75 dl olívaolaj, 1,5 dl tej, vagy joghurt, 1 teáskanál oregánó vagy Provance-i fűszerkeverék
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat kivajazzuk/olajozzuk.
Összekeverjük a lisztet, a sót, a fűszerkeveréket (vagy oreganót) és a sütőport. Habosra keverjük a tojásokat az olívaolajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket. Végül belekeverjük a juhsajtot és az olajbogyót. A formákat félig töltjük a tésztával, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
|