Buggyantott tojás „Vadász” módra
2008.11.08. 11:41
Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 1 dl ecet, 10 dkg vaj, 15 dkg csirkemáj, 15 dkg csiperkegomba, 2 dl barnamártás, 2 dl vörösbor, 4 zsemle, ˝csomó petrezselyemzöld, őrölt fehérbors, kakukkfű, só
Lábosban enyhén sós vizet forralunk. Amikor elérte a forráspontot, beleöntjük az ecetet, beleütjük a tojásokat. Evőkanállal a fehérjét, köré hajtjuk. Másfél perc után, amikor a tojássárgája még híg, kivesszük őket egy külön tányérra. Közben a megmosott, megtisztított gombát és a szárnyas májat apró kockára vágjuk. Serpenyőben külön-külön vajban megpirítjuk, sózzuk, őrölt fehérborssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük, kakukkfűvel fűszerezzük. Vörösboros barnamártást adunk hozzá, ezzel együtt kiforraljuk. Vajban pirított zsemle talpazatokat pirítunk, melyre rátesszük a tojásokat, bevonjuk a raguval. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel meghintve forrón tálaljuk.
|