Francia buggyantott tojás tárkonnyal
2008.11.08. 11:40
Hozzávalók 4 személyre: 8 db tojás, 5 dkg zsír, 8 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg cukor, 2 dkg mustár, 1 pohár tejföl, só, őrölt fekete bors, 2 db babérlevél, 1 evőkanál ecet
A cukrot a felhevített zsírban világosbarnára pirítjuk, hozzákeverjük a lisztet folytonos keverés közben. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel, mustárral, tejföllel, és jól kiforraljuk. Egyenként beleütjük a tojásokat és lefedve, összerázogatva pároljuk. A tojássárgájáknak puhának kell maradniuk. Forrón tálaljuk, tárkonylevéllel meghintve.
|