Töltött palermói omlett
2008.11.08. 11:39
Hozzávalók 4 személyre: 8 db tojás, 6 evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 nagy paradicsomszósz konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt fekete bors, 1 evőkanál olaj.
A felvert tojásokból 4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval omlett-tésztát keverünk. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát, a petrezselymet, és a finomra vágott hagymával együtt, fedő nélkül, a kávéskanál olajon megpároljuk. Egy kanál liszttel megszórjuk és 1 dl-nyi vízzel felöntjük. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni. Teflonserpenyőben olajat forrósítunk és az omlett masszából 4 db omlettet készítünk úgy, hogy mindkét oldalát megsütjük. Megtöltjük a kihűlt gombamasszával és palacsinta formájúra tekerjük össze. A szószhoz: csöpp olajon rántást készítünk, felengedjük 2 dl vízzel és belekeverjük a paradicsompürét. Cukrozzuk, sózzuk. A tányérokra helyezett roládokra melegen öntjük rá.
|