Gyümölcsös-túrós omlett
2008.11.08. 11:36
Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó vanília krémpor, 50 dkg tehéntúró, reszelt citromhéj, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj; A mártáshoz: 2,5 dl meggylé, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 30 dkg mélyhűtött málna, ribizli, meggy
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A pudingport, a túrót és a reszelt citromhéjat hozzákeverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a masszához, keverjük. 1 evőkanál olajat serpenyőben felforrósítunk, és a massza felét elterítjük benne. Előmelegített sütőben (200şC-on) 10-12 percig sütjük. A tészta másik felét ugyanígy megsütjük. A meggylevet a cukorral felforraljuk. A pudingport 2 evőkanál vízzel simára keverjük és a meggyléhez keverjük. A mélyhűtött gyümölcsöt hozzáadjuk. Az omlettet darabokra vágjuk, porcukorral megszórjuk, és a gyümölcsmártással tálaljuk.
|