Mártogatós halkrém
2008.11.08. 11:20
Hozzávalók 4 személyre: 2 csomag taco (készen kapható mexikói chips, de lehet más is), 1 üveg csípős ketchup; A halas szószhoz: 1 doboz tonhal natúr lében, 4 evőkanál tejföl, 1 db citrom; Az avokádó szószhoz: 2 érett avokádó, 10 dkg vöröshagyma, 1 piros chili paprika, só, őrölt bors, 10 dkg paradicsom
A tonhalat lecsepegtetjük. A citromot megmossuk, meghámozzuk, kifacsarjuk a levét, és a héjából pedig rombuszalakú darabokat vágunk.
A tonhalat a tejszínnel mixerben pürévé keverjük. Hozzáadunk 3 evőkanál citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és a citromhéjjal díszítjük. Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, és a húsát kanállal kikaparjuk. Villával összetörjük, és azonnal meglocsoljuk a maradék citromlével. A chilit megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, és a húsát vékony szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finom kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, húsát apró darabokra vágjuk. Összekeverjük az avokádót, a chilit, a hagymát és a paradicsomot, sóval, cayenne-borssal ízesítjük. Tálkába szedjük. A csípős ketchupot is tálkába öntjük, a tacoval (chipssel), és a másik két szósszal tálaljuk.
|