Pásztortarhonya
2008.11.08. 01:14
Hozzávalók:
0,5 dl olaj
18 dkg tarhonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
30 dkg tisztított burgonya
30 dkg füstölt kolbász
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
5 kocka fokhagymás ízbomba
Friss petrezselyem a díszítéshez.
Elkészítés:
A forró olajon megpirítjuk a tarhonyát, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, átkeverjük, majd félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Felöntjük a tarhonyához képest dupla mennyiségű forró vízzel, és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, a karikákra szelt kolbászt, a darabolt zöldpaprikát, és a paradicsomot. A fokhagymás ízbombával fűszerezzük, összekeverjük, és takarék tűzön fedővel letakarva, puhára főzzük. Tálaláskor a kolbászos tarhonyát tányérba szedjük, és friss petrezselyemmel díszítjük.
|