Köretek : Tagliatelle mascarpone-szósszal |
Tagliatelle mascarpone-szósszal
2008.11.08. 01:07
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
35 dkg száraz széles metélt (tagliatelle)
1/8 liter tej
1 tojás sárgája
15 dkg gomba (olajban eltett)
fehér bors
reszelt szerecsendió
só
Elkészítés:
A gombát lecsepegtetjük, néhány szépet félreteszünk. A mascarponét a tejjel elkeverjük, egy edényben felmelegítjük, kevés sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a gombát és a tojássárgával behabarjuk. Nem szabad tovább főzni! Közben a tésztát kifőzzük és lecsepegtetjük. A forró tésztára a szószt ráöntjük, és a megmaradt gombával díszítjük.Csirkés-halas ételek mellé, kitűnő köretként is.
|