Tejleves
2008.11.07. 21:21
Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só; Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáöntjük az enyhén sós, forralt tejet és habverővel gyorsan elkeverjük. Felforraljuk, ha kell után sózzuk és leszűrjük, tejszínnel és tojássárgájával sűrítjük és tálaljuk. Külön adjuk mellé a sült tésztabetétet. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a reszelt sajtot, a sót és a piskótatésztához hasonlóan kikeverjük. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben öntjük és megsütjük. Tetszés szerinti darabokra vágjuk és a leves mellé adjuk.
|