Székely leves
2008.11.07. 21:16
Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 20 dkg vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejfel, 1 babérlevél, ízlés szerint; borsikafű, csemege pirospaprika, finomított só
Zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát szórunk bele, és rögtön a kockára vágott húst is felöntjük vízzel. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított, 3 cm-es hasábokra vágott zöldbabot, a hasábokra vágott burgonyát, beletesszük a babérlevelet, a borsikafüvet, és megsózzuk. Ha készre főtt, gyenge rántást készítünk zsírból, lisztből, zúzott fokhagymából, melyet hozzáöntünk a leveshez, és még egyszer felforraljuk. Utánízesítjük. Tálaláskor adjuk bele a tejfelt.
|