Levesek : Fejtett bableves szabolcsi módra |
Fejtett bableves szabolcsi módra
2008.11.07. 21:14
Hozzávalók: 1,5 kg fejteni való vagy 1 liter kifejtett nyári bab, 50 dkg sovány sertéslábszár, illetve lapocka, 2 csokor friss zöldkapor, 1 pohár (2dl) tejfel, 2 csapott evőkanál liszt, 1 fej (15 dkg) vöröshagyma, ízlés szerint; finomított só, 5%-os ételecet
Közepes kockákra vágjuk a húst, akár a gulyásba. Apróra vágjuk a vöröshagymát és a hússal együtt, két és fél liter vízzel leöntve, sóval ízesítve feltesszük főni. Amikor már puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított babot, és együtt teljesen megfőzzük. Végül a finomra vágott kaporral ízesítjük, és behabarjuk a tejföl felével meg a liszttel. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tálalás előtt keverjük hozzá a maradék tejfölt.
|