Bableves döbrentei módon
2008.11.07. 21:13
Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 2 pár debreceni vagy füstölt kolbász, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, egy fej (15dkg) vöröshagyma, ízlés szerint, finomított só, ecet, cukor, 1 babérlevél, füstölthúslé (lehet kockából is)
A hideg vízbe áztatott babot másnap az áztatóvizében feltesszük főni, és vízzel vagy füstölthús-lével kétliternyire felöntjük. Babérlevéllel ízesítjük, és amikor a bab félig megpuhult, a megtisztított, hasábokra vágott zöldséget hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Világos, hagymás rántással besűrítjük, és sóval, ecettel, csipetnyi cukorral fűszerezve jól összeforraljuk. A kolbászt karikákra vágjuk, és a babhoz adjuk. Tálaláskor kevés tejfellel kínálhatjuk.
|