Levesek : Gubacsi bableves körömmel |
Gubacsi bableves körömmel
2008.11.07. 21:12
Hozzávalók: 18 dkg szárazbab, 60 dkg köröm, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál zsír, 3 dkg liszt, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál paprika, petrezselyemzöld, csipetke.
A babot megmossuk és előző este beáztatjuk. A körmöt alaposan megtisztítjuk. Másnap a babot és a körmöt a babérlevéllel sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a zöldségeket, majd mikor megpuhult berántjuk, hagymás, fokhagymás, paprikás rántással és belefőzzük a csipetkét. Vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
|