Pincehelyi lecsós töltött paprika
2008.11.07. 21:07
Hozzávalók: 80 dkg darált sertéshús, 1 közepes fej hagyma, 1 kávéskanál paprika, 2 tojás, egy csokor vágott petrezselyemzöld, őrölt bors, só, olaj, 1 üveg lecsó, 1,5 liter paradicsomlé, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint cukor
A húst ledaráljuk, a hagymát apróra vágjuk és egy kanál olajon aranysárgára pirítjuk. Összekeverjük a húst, a pirított hagymát, a paprikát, a tojást, a borsot, a sót és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Egy nagy lábasba beleöntjük a lecsókonzervet, rátesszük a gombócokat, majd felöntjük a paradicsomlével. Fedő alatt lassú tűzön másfél óráig főzzük. Ekkor kivesszük a gombócokat és a levet összeturmixoljuk, majd berántjuk a lisztből, egy kanál olajból és zúzott fokhagymából álló rántással és ízlés szerint édesítjük. Visszatesszük a gombócokat, újra felforraljuk, majd tálaljuk.
|