Magyaróvári sertésborda (képpel)
2008.11.07. 21:05
Hozzávalók: 4 szelet (16-18 dkg) sertésborda, 12 dkg margarin, vagy vaj, 8 g paradicsompüré, 4 dkg liszt, 20 dkg gombapép, 16 dkg sonka, 16 dkg zsíros sajt Óvári
A borjúbordák széleit vékonyan többször bevágjuk, sózzuk, majd margarinban, vagy vajban megsütjük. Arra kell ügyelni, hogy a csontoknál is átsüljön. Utána egy alacsony szélű tűzálló tálba helyezzük, megkenjük gombapéppel, elosztjuk rajta a sonkaszeleteket és egy-egy sajtszelettel fedjük le. A sütőben a sajtot rásütjük a bordára. A maradék vajból, a paradicsompüréből és a lisztből egy pecsenyelevet készítünk, összeforraljuk és átszűrjük. A megsült bordákat egy tálra tesszük és körülöntjük a pecsenyelével. Párolt rizst, zsenge zöldborsót és szalmaburgonyát adhatunk mellé.
|