Kenderesi húsos gombóc
2008.11.07. 21:04
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 25 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, só, sertés 1/2 kg pörkölt, 4 dl tejföl, 1 evőkanál liszt
A burgonyát héjában megfőzzük és áttörjük. Összegyúrjuk az olajjal, a liszttel, darával, sóval és egy tojással. Fél centi vastagra kinyújtjuk és 8x8 cm-es kockákra vágjuk. A pörköltből kiszedjük a húst (ha baromfi, akkor lebőrözzük, kicsontozzuk) és ledaráljuk. Ebből a masszából minden négyzetbe teszünk fél kanállal, sarkait összefogjuk és gombócokat formálunk. Sós vízben addig főzzük, amíg feljön. A pörköltszaftból a tejföllel, liszttel és 2 deci vízzel paprikásszaftot készítünk és ezzel öntjük le a tálra szedett gombócokat.
|