Sükösdi liba aprólékpörkölt
2008.11.07. 21:02
Hozzávalók: 1,5 kg libaaprólék (a zúzával együtt), 3 evőkanál zsír, 4 fej közepes vöröshagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen 3 evőkanál lecsó), csemege pirospaprika (édes), 4 gerezd fokhagyma, só, 1 cseresznyepaprika
A libaaprólékot és a zúzát alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymát zsírban, vagy olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a libaaprólékot, sózzuk és tovább pirítjuk. Néhány perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egész kevés vizet és lefedve kis lángon pároljuk. Időnként megrázogatjuk és kevés vizet öntünk alá. Mintegy fél óra múlva hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot és készre főzzük. Házi galuskával kínáljuk.
|